вівторок, 4 серпня 2015 р.

Найгарніший водоспад Закарпаття

Невичерпна сила води з давніх часів вабила і чарували людей. Перед цією стихією схилялися, і боялися її. Мабуть, саме гарне втілення цієї сили - водоспад.





 Водоспад Воєводин вважається одним з найкрасивіших водоспадів не тільки Закарпаття, а й усієї України. За деякими припущеннями, водоспад утворився в результаті землетрусу. Назва водоспаду розшифровується як«виття води». Його висота сягає 5-6 метрів. Потужні потоки холодних гірських вод хлинуть вниз і вже через 4 кілометри потрапляють у річку Шипіт. Від шуму води прокидаються найпотаємніші струни душі.
Велич водоспаду підсилює навколишня природа. Незаймані смарагдові ліси приховують багато таємничих історій. Повітря тут кристалично свіже і чисте. Зламані старі сучки і корчі назавжди застрягли в струменях води. Якщо вам пощастить, то ви зможете побачити як боязко пробігає косуля.









За станом і збереженням цього унікального
 місця стежать працівники державного заказника «Соколині скелі». Вони намагаються зберегти первозданну красу місцевої природи. Щоб побачити водоспад Воєводин, можна зробити пішу прогулянку від Форельного господарства. Найближче село, Тур'я Поляна в Перечинському районі Закарпатської області, знаходиться на відстані 12 км від водоспаду. На початку маршруту є дуже цікавий об’єкт – міні-гідроелектростанція. До неї є можливість доїхати автомобілем. А   далі, як і ми, пішки….


Немає коментарів:

Дописати коментар