вівторок, 2 лютого 2016 р.

Ура! Зима! Сніг! Карантин!



            Зима! Сніг! Лижі! Від такої тріади перехоплює подих у кожного любителя активного відпочинку. Особливо, якщо йдеться про Карпати…
            Закарпаття – це незабутній край з мальовничими зимовими краєвидами, які приваблюють туристів не тільки з усіх куточків України, а й з усього світу .Саме тому в Карпатах так багато гірськолижних баз відпочинку.



Буковель — гірськолижний курорт № 1 в Україні

            Для українців та гостей з інших країн назва «Буковель» вже стала синонімом
якості. Зараз цей гірськолижний курорт дозволяє насолодитися відпочинком на лижах в Карпатах сповна. Буковель знаходиться між трьома високими горами – власне, Буковелью, Довгої та Чорної Кльовою. Хоча сніг у цій місцевості тане досить швидко, високий технічний рівень курорту дозволяє кататися у період з грудня по квітень. Універсальні снігові гармати і вирівнювачі трас підтримують високу якість спусків навіть навесні.
В Буковелі налічується 62 спуску, загальна довжина яких становить 50 кілометрів. Всі траси розділені на три типи в залежності від складності. Найпростіші відзначені синім кольором, середні – червоним, а професійні спуски – чорним. Це дозволяє відпочивати тут і недосвідченим лижникам, і їх більш професійним колегам.
Ціни тут не відрізняються дешевизною. На курорті все дорожче, ніж у менш популярних місцях, на 20-30%.

            Драгобрат: вражаючий відпочинок на лижах в Україні

         Найкрасивішим і високогірним з гірськолижних курортів Карпат вважається Драгобрат.
Він знаходиться біля гори Стіг, в місці переходу природних зон (від хвойного лісу до високогірного альпійського лугу). Цей курорт відомий своїми прекрасними видами і неповторною природою гір. Сама база знаходиться вдалині від міст і сіл, що дозволяє більш повно відчути природу. Основною перевагою Драгобрату є його розташування. Із-за своєрідного розташування гір (вони, неначе підкова, оперізують курорт) сніг тут не тане з листопада по травень.
Драгобрат може порадувати різними трасами, загальна довжина яких становить 10 кілометрів. Також тут є фрістайл-траси міжнародного рівня. 


            Лижний курорт Славське


       Львівська область також не залишилася в стороні від лижного відпочинку. Карпати частково заходять у цей регіон. Зокрема, біля гори Тростян, розташувався один з кращих українських гірськолижних курортів – Славське. Він відомий, перш за все, своєю універсальністю і якістю. Бічні неоднакові схили гори дозволяють кататися тут і екстремалам-трюкачам, і професіоналам, і недосвідченим лижникам. Основні траси затверджені і сертифіковані Міжнародною Федерацією лижного спорту. Також популярності Славському додає відмінна туристична інфраструктура та близькість до природних пам'яток.

Загальна кількість трас у Славському – 11. Довжина їх становить 22 кілометри. Більшість ділянок обладнано системами штучного снігу
.

ЦК  "Пилипець"

              Більш економна «версія» Драгобрату знаходиться в Міжгірському районі Закарпатської області. Пилипець також може похвалитися красивими видами і універсальними трасами. Поряд з лижним курортом тече гірська річка. Сніг лежить тут в період грудень-квітень. Багато туристів воліють лижний відпочинок поза організованих трас – самостійне катання на схилах біля курорту (фрірайд).



               Гора Гемба лідирує за кількістю трас, загальна довжина яких дорівнює 20 кілометрів. Ще 4 спуску розташувалися на сусідній горі. Для кожної траси працює окремий підйомник. Прокат спорядження буде коштувати тут від 80 до 100 гривень (лижі та сноуборди).

 "Красія"
            Гірськолижний курорт в Закарпатській області не набув такої слави, як перші номери в цьому списку, що тільки додає йому переваг. Відсутність натовпів туристів в Красії дозволяє сповна насолодитися лижним відпочинком у Карпатах. Траси тут універсальні, і новачок, і професіонал знайде спуск собі по душі. Багато туристів також вирішують взагалі не кататися на трасах, а їздити поза облаштованих спусків. Це можливо, так як місця тут вистачає. Сніг тримається на схилах курорту з грудня по квітень.

Траси Красії мають довжину від 300 метрів до 2,5 кілометрів. Найдовша місцева траса також тримає рекорд довжини по всій Україні.



Подобовець
            Село Подобовець також знаходиться на Закарпатті, причому в найбільш піднесеній частині. Курорт оточують незаймані гірські пейзажі, які так люблять приїжджаючи сюди відвідувачі. Особливістю курорту Подобовець в Україні є нестабільність погодних умов – іноді сніг не тримається навіть до кінця лютого.
На курорті є кілька простих пологих трас для недосвідчених лижників і 3 головних круті спуски для більш досвідчених. Цікаві ділянки трас, звані «трубами», перебувають у лісі. Тут гілки дерев утворюють своєрідний полог над і навколо спуску, роблячи його схожим на тунель
.

            З кожнім роком наш чарівний край приваблює нараз більше любителів гірськолижного відпочинку. Сподіваємось, що цієї зими до них приєднаєтесь і ви….

Немає коментарів:

Дописати коментар