четвер, 11 червня 2020 р.

Притулок для бурих ведмедів


Унікальний і єдиний в Україні притулок для бурих ведмедів, або Центр реабілітації бурих ведмедів, розташований серед дивовижної природи Національного природного парку «Синевир», неподалік від високогірного озера Синевир і живописного водоспаду Шипот. Тут, на 12 гектарах лісу, сьогодні живе 31 клишоногих.
Реабілітаційний центр бурого ведмедя, Синевир — фото, опис, адреса
Причин появи «ведмежого санаторію» чимало. В останні роки кількість випадків жорсткого поводження з ведмедями різко зросла. Над ними не тільки знущаються, катують, а й утримують у жахливих умовах. Крім того, їх популяція сильно зменшилася, і сьогодні в Україні налічується всього-на-всього до 300 бурих ведмедів.
У зв’язку з цим з ініціативи товариства і Міністерства екології України в 2011 році на базі Синевирського національного парку відкрили реабілітаційний центр. Місце для Центру обрали не випадково – тутешній клімат і ландшафт, сприяє одужанню тварин, саме тут клишоногі відчувають себе в «своїй тарілці». 

Центр реабилитации бурых медведей в Карпатах - Туристическая ...
Спочатку щойно прибулого ведмедя ретельно оглядають лікарі, далі його чекає карантин, а потім – дивовижна цілюща карпатська природа, весела компанія нових друзів і збалансована свіжа їжа. Територія Центру обгороджена металевою огорожею з сітки, яка знаходиться під електричною напругою, – це так званий «електропастух». Категорично заборонено торкатися забору та не дають через нього руки. 
                       Реабілітаційний центр бурого ведмедя, Синевир — фото, опис, адреса                        
У найближчому майбутньому Центр планують розширити – кількість ведмедів, які потребують допомоги, продовжує зростати.
Щорічно на свої очі побачити, як живуть тварини в «ведмежою резервації», в Національний парк «Синевир» приїжджають тисячі туристів. Ведмеді людей вже не бояться і звикли до частих гостів.
Блог: Всесвітній фонд дикої природи WWF намагається врятувати ...


Немає коментарів:

Дописати коментар