вівторок, 23 травня 2017 р.

Сакура відцвіла...



Похожее изображениеДрузі! Коли відцвітає сакура, то особисто мені стає трохи сумно… Може тому, що все так швидко минає. Адже сакура символізує швидкоплинність життя: людина проживає своє життя так само як падає пелюстка сакури – красиво і дуже швидко. Сумно…
            Але щоб розвіяти наш (або мій) сум і печаль, я пропоную вам добірку дуже гарних легенд про сакуру. Читаємо і очікуємо нову порцію рожевого щастя наступною весною!

ЛЕГЕНДА 1. Закарпатська
Везли якось японці австрійському імператорові Францу-Йосифу І сакури в подарунок. Оскільки дорога їхня пролягала через Закарпаття, довелося делегації заночувати в Мукачеві.
Звісно ж, Мукачевом миттєво розійшлася вістка, що везуть японці з собою партію якоїсь загадкової надзвичайно цінної вишні. Тому зовсім не дивно, що уночі частину саджанців у японців вкрали місцеві цигани і пізніше відвезли на продаж до Ужгорода, де й продали їх успішно місцевому населенню під видом фруктових дерев.
З тих пір і росте сакура в Ужгороді і радує око та душу, але не тіло, оскільки плодів від неї ужгородці так ніколи й не дочекалися.Похожее изображение

ЛЕГЕНДА 2: Японська
Коли богові Нінігі, котрий спустився з високих Небес на острови Японії, були запропоновані на вибір дві дочки гірського бога, він вибрав молодшу сестру на ім'я Квітуча. Тим часом старшу, Високу Скелю відіслав назад до батька, оскільки визнав її потворною. Тоді батько розгнівався і повідав Нінігі про свій первинний задум: якби бог вибрав собі за дружину Скелю, життя нащадків Нініги було б вічним і міцним – подібно до гір і каменів.
Нініги зробив неправильний вибір, і тому життя його нащадків, тобто всіх японських людей, починаючи від самих імператорів і кінчаючи простолюдинами, буде бурхливо-прекрасним, але недовговічним – як весняне цвітіння…

Краса природи: квітуча сакура в Японії (Фото)
ЛЕГЕНДА 3: Японська
Кожна квітка сакури, за японським повір’ям, розповідає про долю однієї дитини. Існує легенда: аби довести правителеві Сегуну жорстокість князя Хотти, сміливий старшина села Сакура привів до нього своїх дітей і показав їхні спини, суцільно покриті побоями княжих слуг. Покараний Хотта затаїв смертельну образу на скаржника.
Пізніше йому вдалося потай схопити Сакуру з дітьми, він прив'язав їх до вишні і забив до смерті. З тих пір вишні в Японії квітнуть рожевими кольорами, адже їх окропила кров безвинних дітей сакури. Сумна легенда надає сакурі особливої загадковості. А чарівність квітучого дерева недаремно породила в Японії ритуал споглядання і милування квітучим деревом.
 Картинки по запросу сакура ужгород фото
Джерело:
http://www.kolyba.org.ua/legend/legend1/2423-sakura
Квітне сакура над Ужем : краєзнавча розвідка / Закарпат. облас. б-ка для дітей та юнацтва ; підгот. В. Чащина ; відп. за вип. В. Чіка. – Ужгород, 2016. – 28 с. : іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар