четвер, 22 лютого 2018 р.

Ужгород, якого не має на мапі-3

 
Знаковою вулицею Ужгорода є невеличка Корзо. Це історичний центр міста – центральна і найбагатолюдніша вулиця. Тут завжди прогулюються та спілкуються ужгородці, тут звучать мелодії вуличних музикантів, тут б'ється серце міста.


У 20-30-х роках минулого століття головна вулиця Ужгорода виглядала дещо інакше, ніж зараз.

 
       Корзо!? Вона перекладається з італійської як «вулиця для прогулянок», назва повністю відповідає її призначенню. Це улюблене місце ужгородців і гостей міста. Вулиця зберегла свій старовинний шарм і чарівність. Вузька, мощена дорога з двох сторін оточена двоповерховими будиночками, прикрашеними ліпниною. Прогулюючись цією вулицею, потрапляєш в інший світ. Раніше ця вулиця була центром світського життя Ужгорода. 
       Саме тут відкрилася перша аптека міста. Купці з усієї Європи пропонували тут свій товар, а місцеві дами (під час походів по магазинах) ділилися свіжими новинами і плітками.      Вулицю Корзо перетинає вулиця Волошина. Це - одна з найбагатших на архітектурні та історичні пам'ятки вулиць міста. Свою назву вона отримала на честь колишнього президента Карпатської України Августина Волошина. З усіх міських артерій саме ця коротка вуличка була перша вимощена бруківкою.
Перехрестя Корзо та вулиці Волошина або так званий Хрест є улюбленим місцем зустрічі жителів та гостей міста.
Як виглядала головна вулиця Ужгорода майже сто років тому (ФОТО) (фото) - фото 2
prozahid.com

Немає коментарів:

Дописати коментар