Ще одне знане на всю Україну село з
Хустського району - це Нижнє Селище. Відоме воно своїми справжніми натуральними
сирами, які з 2002 року виготовляються за швейцарською технологією в місцевій
сироварні, аналогів якій в Україні немає. В процесі виробництва не
використовують консерванти, шкідливі домішки, ароматизатори та барвники. Лише
справжнє молоко, яке закуповують у місцевих селян.
Для туристів на сироварні влаштовують
екскурсії, під час яких можна на власні очі побачити як молоко перетворюється
на сир та скуштувати кілька видів сиру: «Хуст», «Селиський молодий», «Селиський
зрілий» і «Нарцис Карпат». До речі, приготування натурального сиру – тривалий
процес. Наприклад, закарпатський сир “Нарцис Карпат” дозріває півроку у
вологому і прохолодному підвалі Селиської сироварні.
Немає коментарів:
Дописати коментар