вівторок, 12 травня 2020 р.

Селиська сироварня в Карпатах


Де скуштувати сири, які не поступаються швейцарським? :: Країна Ю Ей
Ще одне знане на всю Україну село з Хустського району - це Нижнє Селище. Відоме воно своїми справжніми натуральними сирами, які з 2002 року виготовляються за швейцарською технологією в місцевій сироварні, аналогів якій в Україні немає. В процесі виробництва не використовують консерванти, шкідливі домішки, ароматизатори та барвники. Лише справжнє молоко, яке закуповують у місцевих селян.
Селиська сироварня
Для туристів на сироварні влаштовують екскурсії, під час яких можна на власні очі побачити як молоко перетворюється на сир та скуштувати кілька видів сиру: «Хуст», «Селиський молодий», «Селиський зрілий» і «Нарцис Карпат». До речі, приготування натурального сиру – тривалий процес. Наприклад, закарпатський сир “Нарцис Карпат” дозріває півроку у вологому і прохолодному підвалі Селиської сироварні.

Немає коментарів:

Дописати коментар