пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Диво природи на Закарпатті

             «Ворочівське Синє озеро» - унікальна пам’ятка природи Закарпаття. Лежить воно в горах, серед густих лісів, приблизно в трьох годинах ходьби від с.Ворочева. По більш точному оприділенню воно розташоване на західному схилі Анталовецької Поляни, між її двома відрогами- Світильником і Сухим Дільчиком, на висоті 700 м.
Дорога до озера веде по долині гірського потічка Вишнього Потоку. Дійшовши до розвилки потоків, переправляємося через Вишній Поток і по долині його правої притоки Кобринчика піднімаємося через ліс по стежці. На крутому лівому схилі ущелини стежка веде на Світильник, де можна відпочити біля джерела. Від нього звертаємо вправо на ліс. стежку, яка спочатку веде по хребту на південь,а потім по західному схилу Світильника. Через 50хв. стежка повертає вправо, на захід. В лісі видно просвіт. Спускаємося до нього вниз і перед нами відкривається така картина: дві великі, заповнені водою воронки, відбивають небесну синяву.

Кожна із воронок досягає 50-60 м. в діаметрі. Між ними вузький - до 15 м.  перешийок. Кругом нагромаджені великі брили вулканічних порід. Одна із версій утворення цих воронок така, що нібито вони є боковими кратерами Анталовецької (правильно - Анталовської) Поляни."

Немає коментарів:

Дописати коментар