середу, 20 травня 2020 р.

Cолотвино – унікальний лікувальний курорт

Cрібна земля, як ще часто називають Закарпаття, має чимало природних родзинок. Але є місце, яке контрастно вирізняється на фоні решти.
Селище Солотвино, розташоване в Тячівському районі на Закарпатті, завоювало статус унікального лікувального курорту. Запитаєте чому? Все надзвичайно просто.  Завдяки соляним озерам, які утворились на місці колись соляної шахти. Що цікаво, завдяки надзвичайній солоності води її прирівнюють за властивостями до вод Мертвого моря. Складно й перелічити всі недуги, які лікують цією насправді цілющою водою.
Відпочинок у Солотвино

Тисячі людей з усієї України та зарубіжжя щороку приїздять, аби на собі відчути дивовижні лікувальні особливості солотвинської води, яка лікує і ревматизми, і остеоартрози, і радикуліти, і травми кісток та ще зо два десятки різних недуг.
Спеціалізація Солотвина – лікування алергічних захворювань, хвороб органів дихання (астми і туберкульозу).
Лікування в Солотвині проходить у спеціальному алергологічному відділенні, яке працює з кінця 70-х років минулого століття.
Солоні озера в Солотвині : реалії відпочинку на Закарпатті (ФОТО ...
Наявність соляних шахт в Солотвині стала базою, навколо якої почало розвиватися селище. 1976 тут запрацювала Українська алергологічна лікарня, яка розміщена на глибині 300 метрів під землею. Основний метод  її лікування – спелеотерапія.
Сольові шахти в Солотвино були відкриті ще в XVIII столітті
З розвитком Солотвина як всеукраїнської оздоровниці покращилась й інфрастуктура для туристів. Тепер у Солотвині можна відпочити як в приватному секторі, так і на базі відпочинку, чи в готелі. Одна ніч на двох у готелі в Солотвині, приміром, обійдеться від 100 до 300 гривень без харчування.

Немає коментарів:

Дописати коментар