вівторок, 23 червня 2020 р.

Урочище "Красний"


Урочище «Красный», Синевирская Поляна — фото, описание, карта
Урочище «Красний», розташоване за кілька сотень метрів від озера Синевир, є одним із мальовничих куточків Міжгірського району Закарпаття. Ця місцевість адміністративно  належить до села Синевирська Поляна. Більшість тих, хто прямує до славнозвісного озера, повертають до нього на захід, а саме тут, від повороту, і починається урочище «Красний». Поряд  активно будують нові готелі і витяги, відкривають кафе і ресторанчики. А всього за кілька кроків – світ дикої природи, який можна відчути, так би мовити, на дотик.
Урочище «Красный», Синевирская Поляна — фото, описание, карта

Фахівці Національного природного парку «Синевир», на території якого розташоване урочище «Красний», розробили кілька пішохідних туристичних маршрутів та стежок. Найпопулярнішою серед них є екостежка «Урочище Красний – озеро Синевир». Недавно працівники парку прикрасили цю стежку, яка веде до  Синевира, висадивши близько тисячі молодих дерев:  ялину звичайну, клен гостролистий, горіх чорний.
Пройшовши екологічною стежкою «Урочище Красний – Синевирське озеро», можна: відчути красу цього краю;  побачити унікальні куточки дикої природи; помилуватися мальовничими гірськими пейзажами та величними карпатськими лісами; познайомитися з  раритетними представниками місцевої  флори і фауни. Уздовж маршруту екостежки росте ожина, малина, чорниця, вовче лико, а на освітлених ділянках – суниця, мати-й-мачуха та арніка гірська. Екологічна стежка – в хорошому стані. Носіями інформації на стежці є спеціально встановлені щити на дерев’яних стовпах. Тексти, фотографії і символи допомагають організувати рух відвідувачів маршрутом і отримати  необхідну інформацію тим, хто проходить шлях  самостійно. Маршрут простий, його можна рекомендувати всім туристам без вікових обмежень. Приблизний час проходження  1,5 – 2 години. Пройшовши близько кілометра понад струмком Красний звор, ви опинитесь біля самого Синевира. Дорога, викладена з каменю, веде до оглядового майданчика з видом на озеро. З цього місця екскурсоводи починають розповідь.
Село Синевирская Поляна Закарпатской области | EcoHotels

Немає коментарів:

Дописати коментар